Ispaljeno 150 protivgradnih raketa, šteta minimalna :: Semberija INFO ::

 

Ispaljeno 150 protivgradnih raketa, šteta minimalna


Protivgradna zaštita ispalila je 150 raketa i šteta je svedena na minimalnu, a eventualna dejstva za danas su prognozirana za istočni dio Republike Srpske, kažu u Javnom preduzeću “Protivgradna preventiva Republike Srpske”.

Iz ovog preduzeća ističu da je tokom jučerašnjeg dana bila najveća količina nestabilnosti u ovogodišnjoj sezoni, a da je dejstvo dodatno otežavao veliki broj zabrana ispaljivanja protivgradnih raketa od kontrole leta.

– Za razliku od juče danas se očekuje manje nestabilnosti u atmosferi. Eventualna dejstva se prognoziraju za istočni dio branjenog područja – navode iz “Protivgradne preventive”.

Iz ovog preduzeća ističu da je u protekla tri dana ispaljeno 267 raketa, budući da su nestabilnosti bile u kontinuitetu, što je zahtijevalo stalno radarsko praćenje i dejstva.

Od početka sezone ispaljeno je 649 protivgradnih raketa. Ispaljene rakete, kako navode u “Protivgradnoj preventivi”, danas prijepodne biće nadomještene i protivgradne stanice će biti potpuno operativne.

– Na raspolaganju imamo još 1800 protivgradnih raketa, što će zadovoljiti potrebe ovogodišnje sezone – napominju iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”.

Srpska info/Info Bijeljina