Ministar Petričević: Bijeljina ima odlične industrijske zone :: Semberija INFO ::

 

Ministar Petričević: Bijeljina ima odlične industrijske zone


Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i gradonačelnik Mićo Mićić, razgovarali su o privrednoj situaciji na području Bijeljine. Petričević je ocijenio da je Bijeljina jedan od najboljih primjera kako treba da izgledaju industrijske zone.

-Mi ćemo nastojati da u narednom periodu obezbijedimo potencijalne ulagače, konkretno iz Srbije kojima ćemo predočiti najbolje uslove sa kojima raspolaže, kako Bijeljina, tako i cijela Republika Srpska”, rekao je Petričević. On je istakao da je Semberija poznata i po prerađivačkim kapacitetima, kada je u pitanju poljoprivreda, a za prerađivačku industriju mesa, kao i konditorskih proizvoda, već postoje interesovanja investitora iz Srbije. Gradonačelnik Mićo Mićić, pozdravio je dolazak ministra Petričevića sa saradnicima jer u Bijeljini postoji više od  1. 000 privrednih društava i oko 2. 000 preduzetnika i gdje se mnogo radi po pitanju stvaranja uslova za poboljšanje privrednog ambijenta.

-Smatram da upravo Ministarstvo privrede i preduzetništva treba da bude spona Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica lako bi došlo do poboljšanja privrednog ambijenta koji će rezultirati da privrednici i preduzetnici dobiju manje poreze i doprinose, te veće i ravnomjernije podsticaje, rekao je Mićić.