VIŠKOVIĆ ISTIČE DA FORMIRANjE VLASTI UTIČE NA SRPSKU, ALI NEĆE DOVESTI DO KOLAPSA :: Semberija INFO ::

 

VIŠKOVIĆ ISTIČE DA FORMIRANjE VLASTI UTIČE NA SRPSKU, ALI NEĆE DOVESTI DO KOLAPSA


Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da se neformiranje Savjeta ministara odražava na ekonomsku poziciju Republike Srpske, ali da to ne može dovesti do kolapsa, jer je, kako kaže, Srpska preživjela puno veće kolapse, pa će preživjeti i Savjet ministara.

– Bio bih srećan da se što prije formira i Vlada Federacije i Savjet ministara kako bismo razgovarali o značajnim projektima za sve građane iz oba entiteta, jer su upravo građani ti koji najviše trpe – rekao je Višković.

On je dodao da su Republici Srpskoj, vezano za Elektroprenos, potrebne investicije koje bi energetske potencijale Srpske održale stabilnim.

– Nama je u Višegradu izgorio trafo 400 kilovolti, te se sada dešava da se struja koja se proizvodiu Višegradu šalje u Rajlovac kod Sarajeva da se pretvori na 110, a zatim vrati  Višegrad, 250 kilometara u jednom i 250 u drugom pravcu – dodaje Višković i ističe da je upitna pouzdanost snabdijevanja cijelog tog kraja.

Višković dodaje da u svemu tome ima mnogo štete i gubitaka, ali da to, kako je rekao, u BiH nikome  nije važno.

– Meni je kao predsjedniku Vlade to izuzetno važno i naši ljudi rade sve što je moguće da se to riješi, međutim poznato je da je do blokade Elektroprenosa došlo samo zbog izbora direktora, oko kojeg Bošnjaci i Hrvati ne mogu da se dogovore – rekao je Višković, istićući da RS ne traži nikav novac, nego samo ulaganja u energetski sektor.
 
Srpska info