RASPISAN NOVI KONKURS ZA DIREKTORA INSPEKTORATA RS :: Semberija INFO ::

 

RASPISAN NOVI KONKURS ZA DIREKTORA INSPEKTORATA RS


Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Javni konkurs za direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove, odnosno Inspektorata RS, ponovo je raspisan.

Agencija za državnu upravu RS konkurs je objavila u srijedu, 24. jula, zajedno sa konkursom za izbor direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, a ostaje otvoren 15 dana.

Kako nam je rečeno u Agenciji, prethodni konkurs za direktora Inspektorata, iz decembra prošle godine, nije uspio, odnosno poništen je, s obzirom na to da nije bilo uslova da se on sprovede. Tvrde da nije imenovana konkursna komisija, pa su se nakon 60 dana stekli uslovi da se konkurs poništi, a dokumentacija vrati kandidatima koji su se prijavili. U vrijeme kada je konkurs raspisan, naime, nije postojao ni dogovor koalicionih partnera u RS u vezi s podjelom funkcija u institucijama i javnim preduzećima.

Kako su ranije u Agenciji za državnu upravu potvrdili medijima, na taj konkurs prijavilo se, ipak, šest kandidata, a među njima i aktuelna v.d. direktorka Inspektorata Danijela Batar.

Sada su se, dodaju u agenciji, stekli uslovi da se ponovo krene s tom procedurom.

Među posebnim uslovima za mjesto direktora Inspektorata navodi se najmanje 240 ECTS bodova, medicinski fakultet (studijski program farmacija), pravni fakultet ili ekonomski fakultet, tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, te položen stručni ispit za rad u republičkim organima uprave. Uslovi su bili isti i na prethodnom konkursu.

Posebni uslovi za direktora novog republičkog sekretarijata su VII stepen stručne spreme, fakultet za privredni razvoj ili ekonomski fakultet, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, kao i položen stručni ispit za rad u republičkim organima uprave.

Podsjećamo, javni konkurs za izbor novog direktora Inspektorata RS bio je raspisan i 12. oktobra prošle godine, ali je prije isteka roka poništen, na zahtjev ove uprave.

Danijela Batar je na čelu Inspektorata RS od maja prošle godine, kada je imenovana za vršioca dužnosti, a nakon što Vlada RS tada dužnosti direktora Inspektorata razriješila Predraga Tomića.

(Srpska info)