Nastavnica prijetila đacima batinašima: "Imam više para od tebe da platim nekoga da te bije cijeli dan" :: Semberija INFO ::

 

Nastavnica prijetila đacima batinašima: "Imam više para od tebe da platim nekoga da te bije cijeli dan"


Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak, koji je navodno snimljen za vrijeme jednog časa u OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina, a na kojem se čuje nastavnica, koja je i razredni starješina, kako učenicima prijeti "plaćenim batinašima".

"Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Vjeruj, već mi je dosta i djece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lijepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red," čuje se na objavljenom snimku.

Ne može se utvrditi da li je razredni starješina uputila ove riječi jednom učeniku ili učenicima. Snimak je napravio jedan od učenika koji je uključio kameru kako bi se čulo izgovoreno, krijući je ispod klupe, prenosi Blic. Iz OŠ “Sveti Sava” iz Vrčina potvrdili su da je snimak nastao u ovoj školi.

– U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mjere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloljetnim osobama, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije – navodi direktor OŠ “Sveti Sava”, Dobrica Sinđelić.


Srpska info