Čubrilović sa predstavnicima AMS: Unaprijediti usluge i bezbjednost u saobraćaju :: Semberija INFO ::

 

Čubrilović sa predstavnicima AMS: Unaprijediti usluge i bezbjednost u saobraćaju


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas sa rukovodstvom Auto-moto saveza Republike Srpske na temu unapređenja usluga ovog udruženja i zajedničkih aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Zoran Stevanović upoznao je ministra Čubrilovića sa realizovanim aktivnostima u prethodnom periodu i novinama u radu, istakavši da su kapaciteti Auto-moto saveza iz godine u godinu na visokom nivou, tehnički i tehnološki opremljeni u skladu sa potrebama i zahtjevima modernog doba.

Ministar Čubrilović uputio je podršku Auto-moto savezu Republike Srpske, navodeći da je da je Auto-moto savez značajan i pouzdan partner Republici Srpskoj i da je tokom 30 godina postojanja uspješno odgovorio na sve zadatke, zbog čega danas ima vodeću ulogu u sistemu bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, prevenciji, sistemu informisanja o stanju na putevima, pružanju pomoći na putu, kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH, te zemljama regiona i Evrope.

- Auto-moto savez je udruženje koje kontinuirano unapređuje svoj rad i koje je operativno dvadeset četiri časa, a osim besplatnog uklanjanja vozila u slučaju saobraćajne nezgode, omogućeno je i besplatno uklanjanje vozila u slučaju kvara na putevima ili javnim površinama do najbliže bezbjedne lokacije ili auto-moto društva - istakao je Čubrilović. Stevanović se zahvalio je ministru Čubriloviću na iskazanoj podršci, istakavši da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u kontinuitetu pruža značajan doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, kroz sistemske mjere i kvalitetna zakonska rješenja.

Na sastanku je ocijenjeno da je u cilju unapređenja bezbjednosti saobraćaja neophodna savremena saobraćajna infrastruktura, kvalitetna zakonska regulativa i dobra saradnja nadležnih institucija i relevantnih subjekata bezbjednosti saobraćaja.

Sagovornici su najavili realizaciju brojnih preventivnih aktivnosti u narednom periodu, ocijenivši da se samo udruženim aktivnostima i naporima svih nadležnih institucija može ostvariti zajednički cilj – smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i broja poginulih.


RTRS