MINISTAR BORIS PAŠALIĆ POSJETIO BIJELjINU: Realizacija projekata važnih za Semberiju :: Semberija INFO ::

 

MINISTAR BORIS PAŠALIĆ POSJETIO BIJELjINU: Realizacija projekata važnih za Semberiju


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske Boris Pašalić razgovarali su o nekoliko tema koje su važne za ovo područje. 

Nakon sastanka sa prvim čovjekom Bijeljine, ministar Boris Pašalić je  izjavio da su razgovarali o potrebi širenja grada Bijeljine, na način da postoji i neophodnost za prenošenje zemljišta koje bi služile za izgradnje sportskog kompleksa, zatim razgovarali su o navodnjavanju na području Semberije, te drinskom nasipu, koji je ovdje nezaobilazna tema.

-Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na području grada Bijeljine realizuje nekoliko važnih projekata. Prije svega mislim na projekat navodnjavanja Crnjelova, koji je u fazi izvođenja, ai govorili smo o budućim aktivnostima, jer već sljedeće godine planiramo da se radi projekat Batković, koji bi se nastavljao na postojeći sistem, tako da bi već krajem naredne godine, ako sve bude bilo u redu, imali potpuno funkcionalan sistem na tom području. Sistem za navodnjavanje bi se napajao sa iste tačke, iz kanala Dašnica, i obezbijedio bi stalan pritisak , a proizvođačima će biti omogućeno da se priključe na hidrant i navodnjavaju svoje parcele, izjavio je ministar Pašalić.
 
Međutim, kako je istaknuto, ne teče sve po planu kada su u pitanju teme iz vodoprivrede, tačnije, postoje zastoji oko izgradnje drinskog nasipa. Na radnom sastanku dogovoreni su koraci kako bi se te prepreke otklonile. Kako je najavljeno, izvjesno je da će doći do korekcije trase drinskog nasipa. 

-Moramo naći način da s jedne strane imamo saglasnost stanovništva, a s druge strane da imamo funkcionalan sistem odbrane, ističe Pašalić dodavši da stanovništvo sa područja uz Drinu, nažalost, ne razumije da sve ovo što se radi je upravo u njihovom interesu, te da Vlada RS ne možemo ostaviti Bijeljinu nezaštićenu od visokih voda rijeke Drine. 

Izražavajući zadovoljstvo što je Bijeljinu posjetio ministar Boris Pašalić,  sa kojim je razgovarao o nekoliko jako bitnih tema i projekata, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je naglasio da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za nas najvažnije ministarstvo u Vladi RS,  jer smo poljoprivredni kraj. 

Semberija INFO/M. Rešidović