Dodik: Potpisan koalicioni sporazum do 2026. godine :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Potpisan koalicioni sporazum do 2026. godine


Lideri SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, Narodne partije Srpske i NDP-a potpisali su novi koalicioni sporazum do 2026. godine.

- Sporazum podrazumijeva implementaciju rezultata izbora. Dogovorili smo da broj mjesta izvršilaca u vlasti bude u skladu sa izbornim rezultatom - rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije.
 
Naveo je da sporazum ima nekoliko novina te da se raspodjela funckija neće mijenjati bez obzira na dešavanja u budućnosti.
 
- Želimo da očuvamo stabilne odnose među nama, svjesni kompleksnih političkih odnosa. Želimo stabilne institucije - poručio je Dodik.
 
Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović ocijenio da vladajuća koalicija potpisivanjem današnjeg sporazuma može održati političku i svaku drugu sigurnost u naredne četiri godine u Republici Srpskoj.
 
Čubrilović smatra da je potpisivanje koalicionog sporazuma dodatni motiv za stabilizaciju prilika unutar Republike Srpske, a samim tim i BiH.
 
Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da politika Republike Srpske ima apsolutno jedinstvo i da su koalicioni odnosi garant sprovođenja takve politike.
 
- Biće jedinstven odgovor, na sve prijetnje jedinstvu, predsjednika Republike, predsjednika Vlade, predsjednika Narodne skupštine i svih predstavnika Srpske. To političko jedinstvo je zalog našeg održanja pred budućim izazovima - izjavio je Stevandić novinarima u Banjaluci, nakon potpisivanja sporazuma vladajuće koalicije.
 
Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj jedinstvena je u stavu da prioritet mora biti interes Republike Srpske i od toga se neće odstupati, izjavio je danas vršilac dužnosti predsjednika NDP-a Bojan Šapurić.

(RTRS)