MILOMIR SAVČIĆ POSLIJE REIZBORA ZA: SAČUVALI SMO BORS OD POLITIKE :: Semberija INFO ::

 

MILOMIR SAVČIĆ POSLIJE REIZBORA ZA: SAČUVALI SMO BORS OD POLITIKE


Foto: GlasSrpske

Banjaluka - Imali smo veoma korektnu saradnju sa organima vlasti u Republici Srpskoj, ali smo uspjeli da sačuvamo Boračku organizaciju kao nacionalnu i patriotsku organizaciju, pri čemu veliki uspjeh predstavlja to što smo potpuno ostali izvan dnevne politike, što je, siguran sam, jedan od razloga zbog kojeg sam dobio podršku na izbornoj sjednici Skupštine BORS-a.
Ovo za “Glas Srpske” kaže general Milomir Savčić, nakon što je po drugi put izabran za predsjednika BORS-a.
 
- BORS ne smije da bude ni provladina, ni opoziciona organizacija, niti smije da bude protiv vlasti, ni protiv opozicije - kategorično kaže Savčić, ističući da će i u drugom mandatu na čelu BORS-a, zajedno sa Vladom RS i resornim ministarstvom, tražiti rješenja za poboljšanje materijalnog položaja demobilisanih boraca.
 
Kao uspjeh u dosadašnjem radu on ističe to što prava boračkih kategorija ni u jednom dijelu nisu umanjena.
 
- Naprotiv, samo su uvećana, a uvedena su i neka druga prava, poput toga da borci koji navrše 65 godina života, a nemaju 15 godina radnog staža, na osnovu odluke Vlade imaju pravo na mjesečnu naknadu u visini najniže penzije. Bila je potpuno zanemarena aktivnost dodjele posthumnih odlikovanja, a u proteklih pet godina je 966 naših poginulih saboraca posthumno odlikovano. Veliki broj RVI je putem projekata Fonda za profesionalnu rehabilitaciju dobio po 2.500 maraka bespovratnih sredstava, a mnogo je i pojedinačnih slučajeva kojima je BORS pomogao da riješe svoje probleme. Podrška koju sam dobio u srijedu u Han Pijesku pokazuje da to cijene borci i njihovi predstavnici u Skupštini BORS-a - rekao je Savčić.
 
On je kazao  da mu prijaju čestitke koje su mu juče uputili najviši zvaničnici Srpske, ističući da je uvjeren da će u narednom periodu BORS imati još plodonosniju saradnju sa vlastima u Republici Srpskoj.
 
Ugled

Milomir Savčić kaže da će BORS nastaviti da se bori za poboljšanje položaja demobilisanih boraca, ali im upućuje i zahtjev.
 
- Moj zahtjev borcima je da svi zajedno radimo na povećanju našeg ugleda u društvu, jer ako nas više cijene i poštuju, to je najbolja garancija da ćemo riješiti naše probleme - poručuje Savčić.
 
(glassrpske.com)