Dodik: VRS hrabrošću i odvažnošću čuvala Republiku Srpsku :: Semberija INFO ::

 

Dodik: VRS hrabrošću i odvažnošću čuvala Republiku Srpsku


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadiru Sretenu Miloševiću, oficirima, podoficirima kao i svim pripadnicima ovog puka, povodom Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka - poručio je Dodik.

Dodik je naveo da je Vidovdan datum koji u istoriji predstavlja sinonim za velika stradanja srpskog naroda, ali i izvojevane pobjede svih hrabrih pripadnika Vojske Republike Srpske, koji su svoj život dali za slobodu koju danas uživamo.

On je poručio da im "zbog toga dugujemo vječnu zahvalnost i sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama".

- Vojska Republike Srpske je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu svojom hrabrošću i odvažnošću ponosno čuvala Republiku Srpsku, njenu teritoriju i srpski narod - ističe Dodik.

Nastavljajući da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, kaže Dodik, Treći pješadijski puk predstavlja garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda i očuvanja mira i stabilnosti.

(RTRS)