PROTEST OPOZICIJE POLITIČKA FARSA KLUB SNSD TVRDI DA NE POSTOJI ŠANSA DA STRUJA POSKUPI :: Semberija INFO ::

 

PROTEST OPOZICIJE POLITIČKA FARSA KLUB SNSD TVRDI DA NE POSTOJI ŠANSA DA STRUJA POSKUPI


Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Klub SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske poručio je da je najavljeni protest opozicije zbog poskupljenja cijene električne energije obična politička farsa.

Na osnovu informacija iz “Elektroprivrede Republike Srpske”, ne postoji ni promil šanse da će biti poskupljenja struje. Analiziraju se procesi, ali u ovom trenutku ne postoji šansa da cijena električne energije za domaćinstva bude povećana.

– Opozicija ne može da smisli ništa šest mjeseci, pa se služe lažima po instrukcijama svojih mentora – poručuju iz Kluba SNSD.

Oni poručuju takođe da nijedno zavisno preduzeće u elektroprivredi nije podnijelo zahtjev za povećanje struje.
Analiziraće se sistem iz Srbije, tj. postojanje tarifnih grupa potrošača, ali to ne znači da će struja poskupjeti, poručuju iz SNSD.

Građani mogu da budu mirni i nema potrebe da izlaze na protest, a Klub SNSD javno poziva predstavnike opozicije u Savjetu ministara u tehničkom mandatu da se barem potrude da odblokiraju sredstva elektroprenosa koji pripadaju Republici Srpskoj, kao i sredstva mobilnih operatera i sredstva UIO.

Predsjednik Kluba SNSD u NSRS, Igor Žunić, prokomentarisao je i Stanićeve uvrede na račun Zore Vidović i poručio da pojedinci uzimaju sebi za pravo da uvrijede jednu ženu, funkcionera i treba dobro da razmisle šta javnost misli o njima.

(ATV)