MLADI SDS POKLONILI PREMIJERU VIŠKOVIĆU GRIJALICU :: Semberija INFO ::

 

MLADI SDS POKLONILI PREMIJERU VIŠKOVIĆU GRIJALICU


Mladi Srpske demokratske stranke poklonili su simbolično premijeru Radovanu Viškoviću mini grijalicu i izazvali ga da pokuša da potroši 400 KW struje koje je određeno kao donja granica luksuza u izjavama direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića.
 
„Danas poklanjamo premijeru Viškoviću ovu grijalicu korisnu za blago da se ugrije u Vladi i izazivamo ga da pokuša da koristeći ovu grijalicu ne potroši 400 KW. Putem ovakve ili slične grijalice već od danas pa do kraja aprila se griju: studenti i đaci u studenstkim odnosno đačkim domovima, penzioneri koji žive u stanovima napravljenim prije 50-60 godina sa katastrofalnom izolacijom, majke sa malom djecom u stanovima priključenim na gradsku Toplanu koja nije sposobna da zagrije stan za potrebe male djece ni mu ovim ranim oktobarskim danima...“ – istakao je predstavnik Mladih SDS Nemanja Stanić.
 
Stanić je kazao da je nastojanje SDS-a da ukaže na probleme a ovaj performans je jedan od načina.
 
Narodni poslanik SDS Zoran Vidić kazao je da želi da pomogne Mladim SDS u poruci da normalan život nije luksuz i ne bi smio da bude luksuz.
 
„U Republici Srpskoj se danas ova grijalica predstavlja kao luksuz a njeno korištenje se dodatno naplaćuje. 400 KW i sramotno je što premijer ali i gospoda iz Elektroprivrede smatraju osnovnu životnu potrebu, kao što je potreba za grijanjem ili neku drugu komunalnu uslugu luksuzom“ – kazao je narodni poslanik SDS Zoran Vidić.
 
Narodni poslanikk SDS Darko Mitrić je kazao da narodni poslanici podržavaju aktivnosti Mladih SDS-a i da će se premijer Višković uvjeriti da korištenje ove grijalice nije dovoljno da račun zas truju bude manji od 400 KW koliko je donja granica luksuza.
 
„Ne želimo da od osnovnih životnih uslova pravimo luksuz. Vlada neogovornom politikom pravi ambijent da se običan čovjek osjeća nesigurnim na ovim prostorima. Poživamo zato sve ljude da se sutra u 18 časova pridruže protestu protiv poskupljenja elektriučne energije u Banja Luci! – zaključio je Mitrić.