Dodik: Sankcije su nam SAD uvele po nalogu iz Sarajeva :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Sankcije su nam SAD uvele po nalogu iz Sarajeva


Sankcije koje su uvele SAD nisu ni lake ni jednostavne jer dolaze od najjače zemlje na svijetu, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske na pres konferenciji s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije.

On je rekao da SAD vode antisrpsku politiku od početka raspada Jugoslavije do danas, i da su sankcije uveli po nalogu iz Sarajeva koji, kako je rekao, negiraju Dejton i RS, poput, kako je naglasio, Denisa Bećirovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

On je rekao da Srbija i RS imaju najbolju moguću saradnju koju će nastaviti i ubudućnosti, kao i da će zajedno obilježavati datume sjećanja, poput bombardovanja izbjegličke kolone Srba nakon hrvatske operacije Oluja.

Naglasio je da će se iskoristiti sva prava da se kazne oni odgovorni za taj zločin.

Dodik je rekao da će RS i Srbija nastaviti i produbiti saradnju u okviru Dejtonskog sporazuma odnosno sporazuma o specijalnim i paralelenim vezama.

Kazao je da je zadovoljan što su danas Radovan Višković, premijer RS, i Ana Brnabić, premijerka Srbije, potpisali memorandum o izgradnji dva identična memorijalna centra u Donjoj Gradini i Beogradu posvećena jasenovačkim žrtvama.

(Nezavisne)