Višegradska banja - biser Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Višegradska banja - biser Republike Srpske



Pet kilometara od Višegrada nalazi se biser Republike Srpske - Višegradska banja. Rehabilitacioni centar Vilina vlas pruža usluge fizikalne terapije, ali i reakreaciju i uživanje za brojne turiste. Ono što je izdvaja su i dva hamama koja su u upotrebi i danas, a nastala još u dobra izgradnje mosta.

U gusto obrasloj borovoj šumi na 460 metara nadmorske visine skoro pola milenijuma primjenjuje se jedan od najstarijih načina liječenja u medicini-liječenje termalnom vodom. Rehabilitacioni centar Vilina Vlas nalazi se na izvorištima ovakve vode starim skoro 40.000 godina. Pomaže kod liječenja brojnih bolesti a zanimljivo je i da podmlađuje.

- Sva bolna stanja bilo da se radi o astritisima, spondiloze, kičmenog stuba posttraumatskim i postoperativnim stanjima. Jednostavno voda je nešto što mi koristimo maksimalno i negdje prema našim istraživanjima od vode dobijamo najveći terapijski učinak, mada koristimo i sve druge procedure - navela je doktorica Dušana Bukvić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije. U ljekovitost vode Višegradske banje uvjerila se još prije 18 godina i Ana Dragaš iz Pljevalja.

- Zadovoljna sam sa banjom zadovoljna sa njihovim uslugama. Ne bih vam znala reći ko je bolji da li medicinsko osoblje ili osoblje restorana ili recepcija. Čim dolazim toliko godina znači da je usluga na vrhunskom nivou pogotovo što je banja fantastična - rekla je Ana.


RTRS