SUNČICI IVANKOVIĆ POTREBNA NAŠA POMOĆ :: Semberija INFO ::

 

SUNČICI IVANKOVIĆ POTREBNA NAŠA POMOĆ


Sunčica, koja je rođena 29. januara 2012. godine, dijete je sa smetnjama u razvoju, a
doživjela je tešku perinatalnu asfiksiju.
 
Od trećeg dana života, kada je majka primijetila da beba slabije doji i otežano diše, počele su da se nižu, jedna za drugom, teške dijagnoze koje ometaju  djetetov normalan razvoj.
 Sunčicina mama Milica, bez obzira na sve teškoće, nijednog trenutka nije gubila nadu da će  se adekvatnim liječenjem poboljšati zdravstveno stanje njena djevojčice.
 
Samohrana je majka, živi sama sa Sunčicom, a duže od godinu dana je nezaposlena.Iscrpila je sve svoje finansijske mogućnosti, pa joj je naša pomoć neophodna.
 
-Nisam uspjela skupiti potrebna sredstva Sunčici za operaciju koja je trebala biti u septembru. Sljedeći termin je početkom novembra, a ja nema mogućnosti da sama obezbijedim neophodna sredstva. Sunčica ima niz dijagnoza koje joj ometaju normalan razvoj i školovanje i sve svoje nade sam položila u ovo liječenje, da će postati bar koliko toliko samostalna i da će moći funkcionisati bez moje stalne pomoći.
 
Sunčica je dijete rođeno poslije termina, imala je izliv krvi na mozak, što je ostavilo posledice na vid, na psihomotorni razvoj, poremećen joj je rad štitne žlijezde i ima epilepsiju.
 
Operacije koje je do sada imala  dale su dobre rezultate, dale su joj šansu da hoda, da vidi malo da se snalazi u prostoru, što samo vježbama nismo mogli postići.
 
Zato ponovo molim za  pomoć. Mnogi su i do sada pomagali, njih molim da mi ne zamjere što se ponovo obraćam, jer ne smijem sada odustati, kaže Sunčicina mama.
 
Oni koji žele pomoći maloj Sunčici u liječenju pomoć mogu uplatiti na žiro račun broj 5620998135146636 na ime Milica Ivanković Nib Banka ili za sve dodatne informacije kontaktirati na broj telefona 066 786 447.