"Čast otadžbine": Protest ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH :: Semberija INFO ::

 

"Čast otadžbine": Protest ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH


Udruženje "Čast otadžbine", zajedno sa udruženjima proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, zatražiće održavanje protestnog skupa u Sarajevu, povodom podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Iz ovog udruženja navode da je napadnuta Republika Srpska i srpski narod.

- Naša borba nije završena i danas moramo ponovo da formiramo front odbrane. Zajedno da stanemo na branik otadžbine i kažemo - "dalje nećete moći". Naši današnji neprijatelji su podigli optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske koju su, po naredbi zapadnih centara moći, potpisali ovdašnji izdajnici - naveli su iz Udruženja "Čast otadžbine".

Iz ovog udruženja kažu da preostaje samo jedan izbor - odbrana predstavnika institucija Republike Srpske. Zato su pozvali na okupljanje ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH, koje nazivaju ratnim mučilištem za Srbe, da bi, kako kažu, svijetu poslali poruku da neće uspjeti.

- Ono što smo krvlju stvorili nećete nikakvim prevarama i optužnicama poništiti. Ukoliko nam sarajevska politička čaršija, naslonjena na Islamsku deklaraciju, ne odobri skup, neka bude sigurna da će srpski narod u skladu sa svojom slobodarskom tradicijom pokrenuti građansku neposlušnost prema svemu onome što predstavlja zajednicu BiH - naveli su iz Udruženja "Čast otadžbine".


RTRS