Dodik: Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući u Republiku Srpsku :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući u Republiku Srpsku


BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Kristijan Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući Srpsku.

"Više neće dobijati pratnju. Ako saznamo da je ušao, biće izbačen iz Republike Srpske. Od iduće sedmice on neće moći ući. Eto, neka proba", poručio je Dodik u intervjuu za Mrežu na FTV.

Dodik je ustvrdio kako je Šmit "došao da razvlasti Republiku Srpsku", dodavši da je Njemačka jasno odbacila podršku entitetu.

"Šta je Njemačka? Imate situaciju, Njemačka odbacuje podršku Republike Srpske, a banka kaže mi ne prihvatamo odluke savezne vlade i ostajemo u tom ugovoru. Mi to nećemo otkazati, a ako oni budu osporavali ugovor, mi ćemo ih tužiti. Oni znaju da će izgubiti", kazao je.

Dodao je i da onoga trenutka kada Šmit nametne zakon o imovini "te noći je i donesena odluka o samostalnosti Republike Srpske".

"Znam čemu to vodi. Vodi samostalnoj Republici Srpskoj. Neću da prihvatim da ono na šta imam pravo, neko drugi mi uzme. Ako mi uzimate imovinu, zašto bih ja bio sa vama. Ja se ne dogovaram oko imovine. Za mene je to završeno u Ustavu", poručio je Dodik.

Govoreći o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Kovačević, bezobzirno je naveo da je "smeće" i da se to neće provoditi.

"Može EU sto puta da traži. Ja mislim da nas je zatvorila samo u još veću rupu – za Bošnjake. Siju nam iluziju koju je nemoguće ostvariti. Ne zanima me ništa oko toga", istakao je.


Glas Srpske