Potpisan ugovor o realizaciji projekta "Lajon hil vilidž" u Trebinju :: Semberija INFO ::

 

Potpisan ugovor o realizaciji projekta "Lajon hil vilidž" u Trebinju


Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i direktor trebinjskog preduzeća "Nugo holding" Jovan Andrić potpisali su u Banjaluci ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju investicionog projekta "Lajon hil vilidž" u Trebinju.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić, kao i Miloš Andrić, direktor kompanija "Brova holding" i "Brova grup" iz Norveške, koje su osnivači preduzeća "Nugo holding" iz Trebinja.

Realizacijom projekta "Lajon hil vilidž" dodatno će se obogatiti turistička ponuda grada Trebinja, koji u proteklim godinama bilježi rekordne turističke pokazatelje.

Vlada Republike Srpske usvojila je 17. avgusta odluku o utvrđivanju investicionog projekta "Lajon hil vilidž", te o prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije ovog projekta.

Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica dva Trebinje ukupne vrijednosti od oko 964.000 KM.

Kompanija "Nugo holding" iz Trebinja obratila se Vladi Republike Srpske radi realizacije direktne strane investicije "Lajon hil vilidž", ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM.

Prema dostavljenom projektu, kompleks će obuhvatiti izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina.

Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.

Riječ je o projektu kompanije "Nugo holding", koja posluje u sastavu kompanije "Brova holding" iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.

(RTRS)