Detalji tragedije u Banjaluci: Tijela majke i sina pronađena u kući nakon 20 dana :: Semberija INFO ::

 

Detalji tragedije u Banjaluci: Tijela majke i sina pronađena u kući nakon 20 dana


Obdukcijom tijela Slavice I. i njenog sina Željka B. koji su sinoć pronađeni mrtvi u kući u banjalučkom naselju Rosulje, utvrđeno je da su umrli prirodnom smrću, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema riječima izvora bliskog istrazi umrli su prije najmanje 20 dana i oboje su imali zdravstvenih problema od ranije.

- Slavica je bila teško bolesna, njen sin Željko je bio osoba sa posebnim potrebama. Na tijelima i jednog i drugog nema povreda  tako da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Prema stanju tijela mrtvi su ležali u kući najmanje 20 dana, a možda  i više - rekao je naš izvor.

Pojasnio da je ovaj stravičan slučaj otkriven nakon što su komšije osjetile smrad, a i nisu viđali sina i majku pa su obavijestili policiju.

- Nisu ih viđali duže vrijeme da izlaze iz kuće, a posljednjih dana su osjetili nesnosan smrad pa su pozvali policiju. Kada je policija došla na mjesto događaj i ušla u stan, zatekli su užasna prizor. Sin i majka ležali su mrtvi, a njihova tijela su bila u poodmakloj fazi raspadanja - rekao je izvor blizak istrazi.

Njihove komšije ispričale su da su oni živjeli sami i da je Slavica u posljednje vrijeme bila bolesna i teško se kretala, dok je njen sin još od ranije imao problema i trebala mu je pomoć.

Njihova komšinica Dušanka ispričala je da su sin i majka bili dosta povučeni i da se nisu družili puno sa komšijama. Kazala je da je prije petnaestak dana vidjela Slavicu koja se jako sporo kretala.

- Tad mi je rekla da je bolesna i ušla je u kuću i od tad je nismo viđali. Nisam viđala ni njenog sina, a  on je inače osoba sa posebnim potrebama i nije se družio ni sa kim. Nažalost bio je bolestan i uglavnom je boravio u kući - rekla je Dušanka.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je ovaj slučaj prijavljen sinoć oko 20.50 časova.

- Prijavljeno je da su u porodičnoj kući u banjalučkom naselju Rosulje pronađena dva beživotna tijela. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, te utvrdili da se radi o S. I. i Ž. B. iz Banjaluke. Na lice mjesta je izašao i dežurni mrtvozornik, a  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je naložio obdukciju kojom je utvrđeno  da nema elemenata krivičnog djela-navodi se u saopštenju policije.

(Glas Srpske)