Dodik, Višković i Vidović sa delegacijom Saveza sindikata Srpske :: Semberija INFO ::

 

Dodik, Višković i Vidović sa delegacijom Saveza sindikata Srpske


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas, zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i ministarkom finansija Republike Srpske Zorom Vidović, sa delegacijom Saveza sindikata Srpske koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Tokom sastanka Dodik je pružio podršku u radu Savezu sindikata Srpske i borbi za poboljšanje položaja i zaštitu radnika i pozdravio inicijativu za održavanje sastanka članova Vlade Srpske sa Savezom sindikata i Unije poslodavca koji bi trebao biti održan sljedeće sedmice. 
 
Predsjednik Srpske naglasio je da se problemi radnika u realnom sektoru moraju rješavati kroz socijalni dijalog i učešće svih zainteresovanih strana.
 
Dodik je istakao da je Vlada Srpske podržala realni sektor u posljednje četiri godine sa gotovo milijardu KM, samo u prošloj godini za program povećanja plata u realnom sektoru izdvojeno je 23 miliona KM, jer je povećanje plata i poboljšanje uslova rada jedini način da se sačuva radna snaga u Srpskoj, navodi se u saopštenju.

(RTRS)