Vlada Srpske: Kampanjom "Društveno odgovorni" omogućene niže cijene širokog spektra proizvoda :: Semberija INFO ::

 

Vlada Srpske: Kampanjom "Društveno odgovorni" omogućene niže cijene širokog spektra proizvoda



Vlada Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske pokrenula je u junu kampanju "Društveno odgovorni" kroz koju su u saradnji sa trgovcima, građanima omogućene niže cijene širokog spektra proizvoda, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Kampanju "Društveno odgovorni" pokrenuli su Vlada i resorno ministarstvo kao podršku našim građanima prateći situaciju oko pitanja rasta cijena na tržištu, navodi se u saopštenju.

- Odgovornim pristupom Vlada je u cilju podrške i pomoći pokrenula kampanju, zajedno sa našim trgovcima koji su se u kampanju uključili iz svih krajeva Srpske, a među prvima priključili su se marketi "Zvorničanka" sa svojih 15 maloprodajnih objekata. Od septembra kada su pokrenute aktivnosti na proširenju kampanje na proizvođače i distributere, ali i na proširenje broja proizvoda, marketi "Zvorničanka" su, ponovo, bili među prvima koji su podržali aktivnosti Vlade i prepoznali značaj i važnost kampanje "Društveno odgovorni" - ističu iz Vlade Srpske.
Od juna u ovim marketima kupci mogu pronaći artikle označene voblerima "Društveno odgovorni", a od početka oktobra povećan je broj ovih proizvoda, te domaćih proizvoda koji su građanima dostupni uz nula odsto marže i označeni stikerima "Marža nula odsto".

Generalni direktor "Zvorničanke" Ninoslav Rašković rekao je da su marketi "Zvorničanka", kao društveno odgovorna kompanija, od juna do danas nivelisali više od 500 artikala.
- U junu smo počeli sa kampanjom "Stop inflaciji", a onda smo u septembru nastavili kroz kampanju sa nula odsto marže. Dogovoreno je da proizvođači, distributeri i maloprodavci artikle sprovedu do krajnjeg potrošača sa nula odsto marže. Cijene su snižene od 30 do 50 odsto, u zavisnosti od artikla. Zadovoljan sam svojim timom koji je predano radio da se kupcima u marketima "Zvorničanka" omogući pristup što većem broju proizvoda sa nižim cijenama - rekao je Rašković.

Uz markete "Zvorničanka", u kampanji "Društveno odgovorni" trenutno učestvuje još 21 trgovac, četiri distributera i 19 proizvođača koji su u kampanju uključili oko 50 proizvoda sa nula odsto marže, navodi se u saopštenju.
Iz Ministartva trgovine i turizma ističu da je kampanja otvorena i da svi privredni subjekti koji žele mogu da se u nju uključe do 31. decembra 2023. godine.
- Vlada Srpske i resorno ministarstvo zahvaljuje se prvo direktoru i svim zaposlenima u "Zvorničanki" koji su najbolji primjer uspješnog zajedničkog rada, sa ciljem da budemo društveno odgovorni, i da u situcijama koje su izazovne zajedničkom saradnjom Vlade i naših trgovaca i proizvođača, učinimo da našim građanima u Srpskoj pomognemo i zajednički doprinesemo u svakodnevnom prevazilaženju novonastale situacije na tržištu cijena - poručuju iz Vlade Srpske.

Vlada i resorno ministarstvo nastaviće kampanju do 31. decembra 2023. godine, te će redovno informisati naše građane o broju proizvoda koji će biti dio kampanje "Društveno odgovorni" i nula odsto marže, navodi se u saopštenju.
Sa ciljem razumijevanja kampanje "Društveno odgovorni" i lakšeg prepoznavanja namirnica koje su dio ove kampanje, iz Vlade Srpske ističu da građani obrate pažnju na policama sa proizvodima koji su označeni voblerima i stikerima, jer su ti proizvodi dio ove kampanje.
Kampanju "Društveno odgovorni" osmislila je i pokrenula Vlada i resorno ministarstvo trgovine i turizma kako bi građanima u Srpskoj olakšala da se prevaziđe situacija i da naši građani imaju proizvode sa manjim cijenama, navodi se u saopštenju.


RTRS