Kako će teći isplata boračkog dodatka za borce u Srpskoj prijavljene po prvi put :: Semberija INFO ::

 

Kako će teći isplata boračkog dodatka za borce u Srpskoj prijavljene po prvi put


FOTO: Vlada RS
Prijave boraca za pravo na borački dodatak u Republici Srpskoj još uvijek u toku, a da će po okončanju tog procesa krenuti sa izdavanjem rješenja i isplatom novca, rekao je ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić.

On je pojasnio da niko od boraca, a koji su dosad već podnijeli zahtjev za borački dodatak, ali još uvijek nisu dobili rješenje o istom, ne treba da brinu, jer će im se prijava računati od dana kada su predali zahtjev, a isplata računati od sljedećeg mjeseca.

„Ako su predali u septembru, isplata boračkog dodatka se računa od oktobra. Ako su predali u oktobru, onda se računa od 1. novembra. Ili, ako borac možda u decembru dobije rješenje, a zahtjev je predao u septembru, isplata boračkog mu se računa od 1. oktobra. Tada će primiti oktobar, novembar i decembar, ako bude toliko novca u budžetu. Ne treba da brinu, samo da završimo sve, jer je ovo postupak koji mora proći. Još jednom kažem, u mjesecu u kome je predao zahtjev, borački mu se računa od prvog idućeg mjeseca“, rakao je Egić za Nezavisne Novine.

Ministar je podsjetio da je dosadašnja starosna granica koja se odnosila na pravo na dobijanje boračkog dodatka bila preko 50 navršenih godina borca, a da je ona sada spuštena na 45 godina, kako bi svi borci imali pravo na ova sredstva.

(Glas Srpske)