Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS. Mladenka Pandurević izabrana za njenu zamjenicu :: Semberija INFO ::

 

Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS. Mladenka Pandurević izabrana za njenu zamjenicu



Biljana Lukić iz Kotor Varoši voljom 192 delegatkinje republičke skupštine iz svih krajeva Republike Srpske izabrana je za predsjednicu Aktiva žena SDS. Na Saboru Aktiva žena SDS koji je danas održan u Doboju za njenu zamjenicu izabrana je Mladenka Pandurević iz Sokoca.

„Borićemo se za bolji položaj žena u društvu i u političkom životu Republike Srpske. Naš program rada se zasniva na sabornosti i jedinstvu žena, promociji stabilne porodice, njegovanju tradicionalnih vrijednosti i na djelovanju u pravcu sistemskog oporavka demografske slike Republike Srpske. Tako ćemo stvoriti uslove da nam porodice ostaju ovdje kako bi imali bolju i stabilniju Republiku Srpsku“, istakla je Biljana Lukić, novoizabrana predsjednica Aktiva žena SDS.

„Ovogodišnji izborni Sabor Aktiva žena SDS održava se u periodu dok traje međunarodna kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ koja se obilježava od 25. novembra do 10. decembra. Stoga i Sabor Aktiva žena SDS obilježava se pod sloganom: „Ne podržavamo nasilje – niti jedna zapostavljena, niti jedna nevidljiva““, poručila je Lukićeva.

Ona je naglasila da su u BiH poražavajući podaci da svaka peta odrasla žena, tokom svog života, bar jednom bude žrtva fizičkog nasilja, dok svaka deseta žena bude žrtva seksualnog nasilja.

„Stoga će i Aktiv žena SDS kao jednu do svojih aktivnosti uzeti podizanje svijesti o rodno zasnovanom nasilju u našoj državi. Kao društveno odgovorna organizacija svjesni smo prisustva rodno zasnovanog nasilja u našem okruženju i svojim aktivnostima uradićemo sve da se ovaj krupan problem riješi. “, poručila je predsjednica Aktiva žena SDS.
Ona je kazala da je Aktiv žena SDS dati i podršku pobjedi SDS na predstojećim lokalnim izborima u što većem broju lokalnih zajednica.

U svom obraćanju medijima novoizabrana zamjenica predsjednice Aktiva žena SDS istakla je zahvalnost delegatkinjama na povjerenju.
„Kada su naši očevi stvarali Republiku Srpsku, naše majke su bile te koje su odgajale djecu i ta djeca su danas ovdje na skupštini Aktiva žena SDS. Značajna je bila uloga žene u tom periodu a značajna je i danas. Mi, Članice Srrpske demokratske stranke želimo danas da pošaljemo poruku „DA! MNOGO NAS JE! JER VOLIMO SRPSKU DEMOKRATSKU STRANKU. I stajaćemo hrabro i ponosno uz nju“, poručila je Mladenka Pandurević.

Predsjednik SDS Milan Miličević je kazao da izborima u Aktivima mladih i žena, SDS zaokružio svoje unutarstranačke izbore.



„Dokazali smo da je SDS istinski demokratska stranka. Puna sala na današnjoj skupštini Aktiva žena SDS je jedan mali dio dokaza naše snage i demokratičnosti. Naš cilj je bolja Republika Srpska a to je moguće jedino kroz promjenu vlasti u Republici Srpskoj. Ako iko ima snagu, legitimitet i istorijsku ulogu da promjeni vlast u Republici Srpskoj, to je Srpska demokratska stranka. Ona je državotvorna stranka. Danas je bilo mnogo emocije u sali, mnogo istinske volje da se pomogne Republici Srpskoj. To se može velikim radom i strpljenjem ali i kontinuitetom ideje što jedino ima Srpska demokratska stranka“, zaključio je Miličević.

Sektor za politiku i medije