Pružena pomoć, plemenitost i dobrota :: Semberija INFO ::

 

Pružena pomoć, plemenitost i dobrota


Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti brojnim volonterima i aktivistima koji su u proteklih 31 godinu postojanja i rada Crvenog krsta u Republici Srpskoj, posvetili ovoj organizaciji svoje vrijeme, energiju i srce za služenje zajednici u humanosti.
 
Crveni krst Republike Srpske ove godine 5. decembar – Međunarodni dan volontera obilježava pod sloganom: „Nada“, te će posredstvom opštinskih i gradskih organizacija uručiti zahvalnice istaknutim volonterima za „pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobrota i ljubav prema svakom čovjeku“.
 
Takođe, Crveni krst Republike Srpske će na društvenim mrežama realizovati promotivnu „onlajn“ kampanju, koju ćemo započeti emitovanjem video spota naših volontera, kao i prenošenjem volonterskih priča i poruka sa akcentom na slogan „nada“, te pozivom svim dobrovoljcima da svojim trudom i radom obogate najhumaniju porodicu u Republici Srpskoj.
 
Povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić poslao je pismo svim volonterima u kojem je naveo, između ostalog, da je volonterizam kamen temeljac naše organizacije, snaga koja nas pokreće i inspiriše da budemo bolji, da činimo više i da pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija.


 
Ne očekujući bilo kakvu naknadu, svojim predanim radom volonteri su pomogli u rješavanju mnogobrojnih zadataka pred kojima se našla naša organizacija. Bez volontera i njihove velike podrške, Crveni krst ne bi bio danas ono što jeste, najveća humanitarna organizacija u Republici Srpskoj.
 
Ukazujući posebnu pažnju na ovaj datum, Crveni krst Republike Srpske nastoji da promoviše volonterizam kao snagu naše organizacije, kao snagu humanosti i solidarnosti u našem društvu, ali da na taj način privučemo i nove volontere, koji će poučeni dosadašnjim iskustvima naših volontera shvatiti značaj volontiranja u Crvenom krstu i na taj način nam pružiti podršku.