Specijalci u akciji na Jahorini :: Semberija INFO ::

 

Specijalci u akciji na Jahorini


  Izvor: Glas Srpske

Na lokaciji šestosjeda "Ogorjelice jedan" na Jahorini danas je uspješno izvedena vježba spasavanja sa žičare čiji je cilj praktična provjera plana evakuacije i spasavanja, te pravovremenog, brzog i bezbjednog odgovora na vanredne događaje i situacije, poručili sui z MUP Republike Srpske.

Vježbu je organizovao "Olimpijski centar Jahorina", a u njoj su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (Policijska uprava Istočno Sarajevo, Žandarmerija, Specijalna antiteroristička jedinica sa helikopterom), te tim Olimpijskog centra.

U vježbi su učestvovali i pripadnici Gorske služba spasavanja "Jahorina", Republičke uprave Civilne zaštite, Crvenog krsta Republike Srpske, Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo, Brigada Pale, Bolnice "Srbija" Istočno Sarajevo, te zdravstveni radnici Doma zdravlja Pale.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao je da je MUP Republike Srpske sa svojim osnovnim organizacionim jedinicama Policijske uprave, Žandarmerije i Specijalnom antiterorističkom jedinicom na taktičko-pokaznoj vježbi pokazao spremnost i sposobnost rada u najtežim uslovima. 

- Svi subjekti bezbjednosti zaštite na planini moraju zajedno pristupiti nepredvidivim situacijama kako bi skijalište Olimpijskog centra bilo najbezbjednije kao što je bilo i u prethodnom periodu. MUP Srpske će preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi predstojeća zimska sezona protekla bez problema, incidenata i kako bi se svi na planini osjećali bezbjedno - poručio je načelnik Čvoro.

Pokazna vježba izvršena je kao test s obzirom na to da u petak, 8. decembra, zvanično počinje zimska turistička sezona.