AKTIV ŽENA SDS: RAVNOPRAVNOST POLOVA PREDUSLOV RAZVOJA DEMOKRATIJE :: Semberija INFO ::

 

AKTIV ŽENA SDS: RAVNOPRAVNOST POLOVA PREDUSLOV RAZVOJA DEMOKRATIJE


Predstavnice Aktiva žena SDS održale su sastanak sa ministricom za domovinu, komunalna pitanja, izgradnju i ravnopravnost njemačke pokrajine Sjeverna Rajna – Vestfalija Ine Šarenbah u Istočnom Sarajevu.
 
Tema sastanka bila je razmjena iskustava na polju rodne ravnopravnosti i učešća žena u političkom životu.
 
Predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović kazala je da se Aktiv žena SDS u poslednjem mandatu snažno zalagao za povećanje kvota učešća žena u stranačkom životu kao i učešća žena u institucijama sistema.
 
„Ravnopravno učešće i žena i muškaraca u procesu donošenja odluka kako unutar SDS-a tako i u institucijama i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine preduslov je razvoja demokratije i sistemskih promjena na bolje. Njemačka iskustva na polju ravnopravnosti svakako će nam pomoći da unaprijedimo položaj žena u politici i u BiH“ – rekla je predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović.


 
Sastanku sa njemačkom ministricom Ine Šarenbah u Istočnom Sarajevu prethodilo je neformalno druženje predstavnica Aktiva žena SDS sa predsjednikom SDS Mirko Šarovićem na kojem je razgovarano o budućim aktivnostima Aktiva kao i načinima unapređenja položaja žena u društvu. 

Aktiv žena SDS