Crveni krst Republike Srpske – Velika humanitarna akcija u Nedjelji solidarnosti :: Semberija INFO ::

 

Crveni krst Republike Srpske – Velika humanitarna akcija u Nedjelji solidarnosti


Saopštenje – Velika humanitarna akcija u Nedjelji solidarnosti
 
 
Pored mnogobrojnih aktivnosti koje realizuje u čitavoj strukturi, obilježavanje Nedjelje solidarnosti (15-21. decembra) ima posebno mjesto u kalendaru tradicionalnih aktivnosti Crvenog krsta Republike Srpske.
 
Ove godine, Nedjelju solidarnosti, koju realizujemo pod motom „Svuda i za sve“, obilježiće i jedna velika novogodišnja humanitarna akcija, koja ima za cilj da animira i uključi što više institucija, organizacija, ustanova, lokalnih zajednica, udruženja, sportskih kolektiva, kulturnih i prosvjenih ustanova i pojedinaca da pokažu solidarnost i pomognu onima koji našu pomoć trebaju.


 
Crveni krst Republike Srpske će u periodu od 15. decembra 2023. do 7. januara 2024. godine realizovati humanitarnu akciju pod nazivom: „Po jedan medo za svako čedo“, a sve prikupljene plišane igračke i slatkiši biće podijeljeni prema organizacijama Crvenog krsta iz gradova i opština iz kojih se uključe institucije i pojedinci da doniraju navedene artikle.
 
Decembar i januar su mjeseci darivanja, sreće, zajedništva, solidarnosti i sloge, te smo odlučili da ova humanitarna akcija traje od početka Nedjelje solidarnosti do najvećeg hrišćanskog praznika Božića, kada će podjela plišanih igračaka biti uručena krajnjim korisnicima, u sklopu aktivnosti koje na terenu realizuju opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske.
 
U vrijeme kada je internet popularan, kada se djeca manje međusobno druže, želimo vratiti djetinjstvo, kakvo smo nekada imali i podstaći međusobno druženje i sreću dijeljenja, te pokazati da možemo biti društveno odgovorni prema sebi samima i našoj zajednici.


 
Pozivamo sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao i same pojedince, sportiste, sportske i kulturne radnike da se odazovu akciji i u svom gradu ili opštini, prikupe što više plišanih igračaka i odnesu u lokalnu organizaciju Crvenog krsta, ili ako su u blizini, donesu u sjedište organizacije CKRS na Palama.
 
Vaše malo nekome znači mnogo! Ovo je samo trenutak pažnje, zato ne oklijevajmo da nekom djetetu ne nacrtamo osmijeh na licu, jer....sada je vrijeme darivanja!
 
 
Kontakt za medije: Miljan Rašević (066 117 088) ili koordinator za socio-humanitarnu djelatnost Đorđe Tešanović (065 815 108)
 
 
Crveni krst Republike Srpske