NEDELjKO ČUBRILOVIĆ: PODRŠKA DODIKU, SRPSKA NE PRIZNAJE VISOKOG PREDSTAVNIKA :: Semberija INFO ::

 

NEDELjKO ČUBRILOVIĆ: PODRŠKA DODIKU, SRPSKA NE PRIZNAJE VISOKOG PREDSTAVNIKA


Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović istakao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ima podršku te partije u cijeloj situaciji u BiH, u kojoj se svi oglušuju o to da glavnu riječ vodi čovjek koji nema legitimitet, a da se predsjedniku sudi jer je izvršio svoju ustavnu obavezu.

“Svakako da Dodik ima našu podršku, pogotovo kako se prema BiH ophode visoki dužnosnici koji sebe smatraju Bogom danima, a jedan dio BiH to prihvata kao Sveto pismo”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je napomenuo da je činjenica da Republika Srpska visokog predstavnika ne priznaje kao legalno izabranu ličnost koja može da sprovodi određene obaveze.

“Taj čovjek je pomiješao svoje nadležnosti i obaveze sa aktuelnim političkim temama, kao što to rade još neke institucije, na primjer, Ustavni sud koji je preuzeo nadležnost od nekih drugih, pa rješava neke stvari”, rekao je Čubrilović.

On je napomenuo da, iako Republika Srpska ne priznaje visokog predstavnika, činjenica je da on i dalje nameće neke obaveze svima ovdje u BiH, ali da nailazi na jedinstven otpor u Srpskoj.

“Pa zar to neko ne treba da uobziri? Mislim da ovo što se radi prema Republici Srpskoj, prije svega kroz sudaniju, gdje se sudi predsjedniku Republike zato što je izvršio svoju ustavnu obavezu. To niko neće da razumije kao činjenicu, nego se to tumači kao rušenje nekog ustava, koji je do sada promijenjen više od 80 puta”, izjavio je Čubrilović za BHRT.

Čubrilović smatra da svi u BiH moraju da naprave korak nazad, da se privole pameti dok još ima vremena.
“Da napravimo kompromisna rješenja, koja će značiti bolju perspektivu za građane BiH”, poručio je Čubrilović.
Čubrilović, koji je i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, rekao je da u tom resoru nastoje da urade što više i bolje, a da posebnu pažnju polažu na kvalitet.

“Vrijeme je pred nama i nadam se da ćemo izvršiti veći dio planiranih obaveza”, rekao je Čubrilović.
On je napomenuo da je korektna saradnja sa ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edinom Fortom, koji je, kako je rekao, pokazao ambicije da pomogne u određenim projektima.

Kada je riječ o auto-putu Beograd-Banjaluka, Čubrilović je rekao da će institucije doprinijeti realizaciji tog prioritetnog projekta.

“Trenutno razgovaramo i o rehabilitaciji brze ceste Bijeljina-Sokolac, što će poboljšati uslove saobraćaja”, rekao je Čubrilović.

(Demos.rs)