Dodik poslodavcima: Naći ćemo rješenje, samo nemojte prijetiti! :: Semberija INFO ::

 

Dodik poslodavcima: Naći ćemo rješenje, samo nemojte prijetiti!


Izvor: Glas Srpske

Poslovanje u Republici Srpskoj nije i neće biti ugroženo. Institucije uvažavaju zabrinutost dijela privrednika zbog primjene odluke o najnižoj plati i u narednim danima okupićemo predstavnike poslodavaca, istakao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će biti pružena pomoć onima čije poslovanje ova odluka dovodi u pitanje.

- Dešavanja na globalnom planu utiču na sve ono što se dešava u Srpskoj, dijelimo njihovu zabrinutost, ali isto tako mora da postoji i svijest o važnosti očuvanja domaće radne snage. Ova odluka zadržaće naše radnike i omogućiti im dostojanstven život - naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

On je naglasio da svako mora imati uslove da ostvari pravičnu naknadu za svoj rad i to je nešto što ni u poslovnom sektoru ne smije biti ignorisano.

Dodik je poručio da će Republika Srpska subvencionisati one čije poslovanje je ugroženo, a one koji pokušavaju da iskoriste ovakvu situaciju kako bi dodatno profitirali i izbjegli da korektno plate svoje radnike podsjetio je da Srpska i dalje pruža najbolje uslove za poslovanje.

- Recimo samo i ovaj put da je električna energija u Republici Srpskoj jeftinija nego u FBiH za 20 odsto. Dakle, cijena struje i dalje je na najnižem nivou, postoje brojne olakšice koje dajemo - naveo je Dodik.

Dodik je najavio razgovore s poslovnom zajednicom i pronalaženje rješenja.

- Razmotrićemo i nivo neoporezivog dohotka. Samo nemojte prijetiti - istakao je Dodik.

On je rekao da želi da privrednici uspješno posluju, ali da to ne može ići preko leđa radnika i da populističke izjave koje imaju prizvuk ucjene, ne mogu pomoći nikome.

- Oni koji misle da im je bolje u FBiH i time prijete, slobodno im je putovanje, a mi im ni prijetnju time nećemo oprostiti - poručio je Dodik.