Počela elektronska prijava djece za upis u prvi razred osnovne škole :: Semberija INFO ::

 

Počela elektronska prijava djece za upis u prvi razred osnovne škole


Izvor: RTRS

Od danas počinje elektronska prijava djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske omogućilo je svim zainteresovanim roditeljima da za narednu školsku 2024/2025. godinu izvrše elektronsku prijavu djece za upis u prvi razred osnovne škole uz korišćenje internet platforme eUpis.

Roditelji koji nisu zainteresovani za elektronski način prijave djece i dalje mogu da prikupljaju svu potrebnu dokumentaciju u štampanom obliku od nadležnih institucija, da posjete školu i da u pisanom obliku popune i predaju školi svu potrebnu dokumentaciju za upis svoje djece u prvi razred - rekla je resorna ministarka Željka Stojičić.

Internet platforma za eUpis učenika dostupna je svim zainteresovanim roditeljima budućih prvačića na veb-stranici https://eupis.skolers.org/ putem koje prijava djece za upis traje od 1. 2. do 31. 3. 2024. godine.

Stranici se može pristupiti uz korišćenje bilo kojeg urađaja sa internet vezom kao što su računar, tablet ili mobilni telefon.
Nakon uspješne prijave školska komisija za upis učenika kontaktiraće roditelje i informisati iste o terminima za testiranje djece i o drugim važnim informacijama.

Promotivni video-spot koji sadrži detaljno uputstvo za roditelje moguće je pogledati putem sljedećeg linka: 
https://www.youtube.com/watch?v=sabSTWI8AaU