Banjalučanin kažnjen sa 2.000 KM: Pokušao podmititi policajce :: Semberija INFO ::

 

Banjalučanin kažnjen sa 2.000 KM: Pokušao podmititi policajce


Izvor: Glas Srpske

​Okružni sud u Banjaluci osudio je Aleksandandra D za novčanu kaznu od 2.000 KM jer je prilikom saobraćajne kontrole pokušao da podmiti policajce sa 100 KM.

Aleksandar D. je poglašen krivim za davanje mita, a kaznu je dužan da plati tri mjeseca od pravosnažnosti presude. Ukoliko ne plati kaznu, biće mu određeno prinudno izvršenje. Ako i tako ne plati kaznu, u roku od godinu dana, kazna će biti zamijenjena za zatvorsku i to za svakih 100 KM po dan zatvora.

U presudi se navodi da su policajci optuženog zaustavili 24. januara prošle godine oko 22.25 časova u ulici Petra Velikog. Vozio je “Džip Patriot” i prilikom preticanja drugog vozila je zaustavljen.

– Nakon što su ga policijaci upitali da li je konzumirao alkohol ili drogu optuženi je to negirao, a onda je odbio da se podvrgne ispitivanju na alkohol i drogu. Potom je rekao policajcima `Sačekajte da se dogovorimo, voljan sam vas počastiti i da idem kući – navodeno je u presudi.

– Sud je izrekao i mjeru bezbjednosti oduzimanja novčanice od 100 KM, koja će nakon pravosnažnosti presude biti predata Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom – saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

U presudi je navedeno i da su ga policajci upozorili da tako može počiniti krivično djelo davanje mita, ali je optuženi iz novčanika izvadio 100 KM koje je stavio u džep službene jakne policajca.