ŠAROVIĆ U NSRS: SNSD BI VLASTITE GREŠKE PRIPISAO DRUGIMA :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ U NSRS: SNSD BI VLASTITE GREŠKE PRIPISAO DRUGIMA


Izvještaj koji je predložen od strane vladajućih stranka na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske predstavlja gomilu laži, falsifikata i paušalnih političih ocijena usmjerenih, prije svega, protiv političkih neistomišljenika i zato ne daje osnova za bilo kakvo jedinstvo, izjavio je danas predsjednik SDS Mirko Šarović u obraćanju u Parlamentu Srpske.
 
On je rekao da će, obzirom, da ovaj izvještaj ne daje osnova za bilo kakvo jedinstvo, SDS odluku o daljim koracima i učešću na ovoj sjednici donijeti u Klubu SDS, nakon čega će o tome obavijestiti prisutne u skupštini i javnost Srpske.

Šarović je kazao da, prema njegovom mišljenju, ovaj izvještaj predstavlja poznu platformu  za obračun sa političkim protivnicima i opozicijom.
 
„Stepen ostvarenog nacionalnog jedinstva i ostvarivanja zajedničkih nacionalnih ciljeva mjeri se veličinom postignutog unutrašnjeg konsenzusa. Ovde u Narodnoj skupštini sve će se to pretvoriti u diktat pozicije“, kazao je Šarović.

Napominje da se u  predloženom dokumentu vidi jasan pokušaj pranja i otklon od grašaka i sučesništa  za greške koje su vladajuće stranke predvođene SNSD počinile u prošlosti, a koje su doprinijele podrivanju statusa Srpske.

„Pored distanciranja od vlastitih graških vi ih u ovom izvještaju pokušavate pripisati nekom drugom“, rekao je Šarović i podsjetio da upravo SNSD u proteklom periodu bio stranka koja je naviše bila u vlasti na nivou BiH i da je zato stranka koja mora snositi najviše odgovornosti.

Šarović je ocijenio da se ne može ultimativno pozivati na sabornost, koja je po  mjeri vlasti.

„Iz svega proizilazi ako ta sabornost i jedinstvo ne bude onako kako vlast misli, to  prestavlja izdaju. Vi pokušavate da budete državotvorni, a u pripremi ove sjednice ste sve uradili sami i na svoj način da bi nakon toga nas pozvali da svi radimo u interesu Srpske“, rekao je Šarović.

On je istakao da su funkcioneri SNSD-a  glavni učesnici u prenosu nadležnosti, podsjećajući da je ova stranka dala najveći doprinos u donošenju odluka koje su doprinijele podrivanju statusa Republike Srpske.

„0d 2006. do 2010. godine na neustavan način ste na nivo BiH prihvatili i usvojili 49 zakona i isto toliko nadležnosti prenijeli na nivo BiH, a u ovom izvještaju to se ne može vidijeti, nego za sve ono što ste vi radili sada pokušavate okriviti druge“, rekao je Šarović.

sdsrs.com