U DOBOJU OSNOVAN PDP 1999 :: Semberija INFO ::

 

U DOBOJU OSNOVAN PDP 1999


Foto: Srna
U Doboju je večeras održana Osnivačka skupština PDP-a 1999, a za predsjednika stranke izabran je Siniša Đorđević.
 
Predsjednik PDP 1999 Siniša Đorđević poručio je večeras da će se novoosnovana stranka vratiti izvorniim principima od prije 20 godina koje je napustio PDP.
 
Svako ima pravo da se politički izražava kako hoće, ali ono izvorno zbog čega je PDP osnovan – više nije to”, rekao je Đorđević novinarima u Doboju nakon Osnivačke skupštine PDP 1999.
 
Komentarišući izjave predsjednika PDP Branislava Borenovića da je ova stranka suviše velika da bi zavisila od dva čovjeka, Đorđević je rekao da su “u strahu velike oči”.
 
– Najbolje je to pokušati minimizirati. Imaće Borenović u doglednom periodu dovoljno vremena da razmišlja šta je učinio i zbog čega je sve ovo nastalo – kaže Đorđević.
 
On je najavio da će se novoosnovana partija od PDP razlikovati po tome što će nuditi rješenja, a ne samo navoditi nedostatke u radu vlade.
 
Đorđević kaže da se PDP 1999 neće prikloniti vlasti prije novih republičkih izbora.
 
– Neko će reći ne možete ući u vlast jer nemate poslanike. A ja ću reći nemamo ih još – izjavio je Đorđević i nagovijestio da očekuje da će ova partija uskoro imati poslanika u Narodnoj skupštini Srpske.
 
On je najavio kadrovsko jačanje nove stranke članovima PDP-a, za koji je rekao da će u narednom periodu slabiti.
 
Predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje PDP-a 1999 Tihomir Gligorić najavio je da će kao predsjednik Srpske alternative raskinuti saradnju sa PDP-om iz 2015. godine zbog kršenja izvornih principa.
 
On kaže da će djelovanje nastaviti u okviru PDP 1999.