PRED POSLANICIMA SLUČAJEVI TESLIĆ I RUDO :: Semberija INFO ::

 

PRED POSLANICIMA SLUČAJEVI TESLIĆ I RUDO


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima.

Na dnevnom redu drugog dijela osme redovne sjednice su, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o poreskom postupku, nacrte zakona o visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju – objedinjeno, kao i Nacrt zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i Nacrt zakona o sportu.

Biće razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika Jelene Trivić, Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji.

Na dnevnom redu je i nekoliko izvještaja, među kojima izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

(srpskainfo.com)