DUŠKO MARKOVIĆ: ŠTO PRE DEBLOKIRATI RAD FSRS :: Semberija INFO ::

 

DUŠKO MARKOVIĆ: ŠTO PRE DEBLOKIRATI RAD FSRS


Dakle, razmimoilaženja unutar Fudbalskog saveza Republike Srpske ulaze u samu završnicu. Prosvetna inspekcija je danas ''stavila katanac'' na prostorije FSRS i suspendovala rad saveza do izvršenja njenih odluka. A one su održavanje sednice Izvršnog odbora i zakazivanje Vanredne skupštine.

Prema našim saznanjima Izvršni odbor će se održati već sutra, mora ga zakazati prvi potpredsednik Dušan Marković. Mi raspolažemo  informacijama da će sednica biti održana u prostorijama Područnog fudbalskog saveza Banja Luka.

-Mi smo već imali konsultacije i dogovoreno je red poteza. Sve ćemo da radimo u saglasnosti sa Pravnom komisijom FSRS. Nama je samo cilj da FSRS što pre izađe iz ove situacije, rekao nam je Dušan  Marković.

Na toj sednici će biti zakazan i Vanredne Skupština sa samo jednom tačkom dnevnog reda ,a to je opoziv Mile Kovačevića sa pozicije predsednika FSRS. To znači da će se o tome izjašnjavati delegati, pa se može desiti da Kovačević u utorak bude bivši. A sve zbog činjenice da je kršio, kako kažu članovi Izvršnog odbora koji su mu okrenuli leđa, Statut FSRS.

Naravno isto tako je moguće da Kovačević na tom zasedanju dobije podršku i ostane predsednik. To će dakle zavisiti od stava delegata. Ova vanredna Skupština u utorak 17. decembra neće biti izborna. Tek nakon što se razreši Kovačević može se ići na novu Skupštinu i na njoj bi se birao novi predsednik. Njegov mandat bi bio samo do oktobra iduće godine, kada su planirani redovni izbori. Taj eventualno novoizabrani predsednik bi menjao Kovačevića i u Izvršnom odboru FS BiH.

Sve ovo neće biti izvodljivo ukoliko Mile Kovačević dobije podršku delegata.

(sportdc.net)