BOSIĆ: DODIKOVIM POTPISOM DEBLOKIRAN PUT BIH KA NATO :: Semberija INFO ::

 

BOSIĆ: DODIKOVIM POTPISOM DEBLOKIRAN PUT BIH KA NATO


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
„Pokušajem obmane oko namjene dokumenta Plan reformi, SNSD vrijeđa inteligenciju naroda Republike Srpske.

Neosporno i da je dokument namjenjen direktno NATO savezu, bez obzira da li mu je naziv ANP ili Plan reformi“ – kazao je  Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS i delegat u Domu naroda BiH.
 
On je kazao da je Dodikovim potpisom počela deblokada BiH puta ka NATO savezu, a na kraju tog puta će, kao što je to bilo i u svim ostali zemljama članicama, biti formalizovana odluka.
 
„Ovdje se radi o kukavičkom pokušaju obmane srpskog naroda kroz naziv dokumenta i njegov tekst. U toj prevari svoj udio prećutnom saglasnošću imaju i predstavnici NATO saveza“ – isktakao je Bosić.
 
„Za Republiku Srpsku je od životne važnosti da li će na rijeci Drini imati vojnu granicu sa Srbijom. Sam put BiH u NATO bez Srbije je zato problematičan za srpski narod i znači napuštanje proklamovane politike neutralnosti Republike Srpske“ – nagalasio je član Predsjedništva SDS.
 
On je ponovio da je notorna laž  i tvrdnja da je i Srbija na istom putu saradnje sa NATO kao i BiH, jer Srbija proglašenom neutralnošću nije zemlja kandidat.
 
„Ovo nije pitanje bezbjednosti samo Republike Srpske, nego i Srbije i zato bi bilo normalno da se i njeno rukovodstvo izjasni o ovom strateškom preokretu od najveće važnosti za budućnost srpskog naroda sa dvije strane rijeke Drine“ – zaključio je Bosić.

(SDS RS)