Stanić: Dodik počinio najveću izdaju u istoriji Srpske :: Semberija INFO ::

 

Stanić: Dodik počinio najveću izdaju u istoriji Srpske


Služeći se prevarom, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je isključio institucije Republike Srpske i njene građane iz odlučivanja o ulasku u NATO savez, izjavio je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 
Stanić je rekao je Dodik počinio najveću izdaju u istoriji Republike Srpske i poručio da će SDS iskoristiti sve demokratske oblike borbe kako bi zaštitio interese Republike Srpske i njenih građana.
 
Govoreći o dešavanjima na jučerašnoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, Stanić je kazao da će SDS tražiti da se istraži ko je odgovoran što su poslanici dobili dokument koji ne odgovara originalu koji je juče poslan u sjedište NATO-a u Brisel.
 
„U dokumentu koji su dostavili poslanicima nije bilo tabele koje imaju precizne rokove izvršenja određenih zadataka  i iz kojih se vidi da je ovo najveća izdaja od kada postoji Republika Srpska, te  da  je prodan NATO-u i dio teritorije Srpske koja se odnosi na perspektivnu  i neperspektivnu imovinu JNA“, pojasnio je Stanić.
 
Poslanik SDS Sonja Karadžić-Jovičević je kazala da činjenica da je originalni dokument  prije početka posebne sjednice već stigao u sjedište NATO-a pokazala sav besmisao njenog održavanja.
 
Ističe da je pored toga vlast opoziciji nije ostavila prostora ni vremena da učestvuje u zasjedanju.
 
„Vrijeme je uludo potrošeno na poslovničke mogućnosti gostiju. To je dokaz da etički kodeks ne treba da važi samo za poslanike nego i za sve one koji borave u prostorijama Narodne skupštine“, kazala je Karadžić-Jovičević.
 
Poslanik SDS Davor Šešić je istakao da se čak i iz falsifikovanog i dorađenog dokumenta koji su dobili poslanici jasno vidi da je put BiH u NATO jasno trasiran.
 
„U njemu se nigdje ne poziva na Rezoluciju o vojnoj neutralnosti koju je usvojio parlament Srpske i sasvim je jasno da je Narodna skupština popuno isključena iz odlučivanja kada su u pitanju integracije sa NATO- savezom“, kazao je Šešić.
                                                                                                                                 
Sektor za politiku i medije SDS