Fond za dječiju zaštitu: Isplata prava prije novogodišnjih praznika :: Semberija INFO ::

 

Fond za dječiju zaštitu: Isplata prava prije novogodišnjih praznika


Isplata prava na dodatak na djecu, materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i prava na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete za mjesec decembar, budu isplaćeni prije novogodišnjih praznika - saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu.

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović izjavio je da svi zaposleni u sistemu dječije zaštite, rade veoma dobar posao tokom cijele godine, tako da korisnici sva svoja prava iz nadležnosti fonda ostvaruju na vrijeme. Jović je takođe ističe da je već nekoliko godina praksa da se prava iz nadležnosti ovog Fonda u periodu novogodišnjih i božićnih praznika isplate ranije, te da se na taj način pruži mala podrška porodicama u ovom periodu.

Isplata prava na dodatak na djecu, materinski dodatak, pravo na pomoć za opremu novorođenčeta i pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete za mjesec decembar počinje sutra u četvrtak 26. decembra 2019. godine.

Jović je istakao da je za isplatu navedenih prava iz Zakona o dječjoj zaštiti za ovaj mjesec obezbjeđeno: -  Dodatak na djecu -1.127.803,65 KM za 17.120-oro djece, odnosno 11.665 korisnika - roditelja; - Materinski dodatak (iznos od 405,00 po majci/porodilji) - ukupno 2.123.010,00KMza ukupno 5.242 majke/porodilje; - Pravo na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete - 60.300,00KM za 103 majke/porodilje, odnosno 81 trećerođenoi 26-oro četvrtorođene djece; - Pravo na pomoć za opremu novorođenčeta - 149.250,00 KM za 591 majka/porodilja, odnosno 597- oro djece/novorođenčadi. Direktor fonda pozvao je još jednom korisnike dodatka na djecu koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije, da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.

„U ime svih zaposlenih u JU Javnom fondu za dječiju zaštitu i moje lično ime, želim svim građanima srećne božićne i novogodišnje praznike i da ih proslavite sa svojim najmilijima u zdravlju, slozi i ljubavi", poručio je Jović.

​Bijeljina danas