Govedarica: Prioritet dokazivanje prave istine o izbornim rezultatima :: Semberija INFO ::

 

Govedarica: Prioritet dokazivanje prave istine o izbornim rezultatima


Predsjedništvo Srpske demokratske stranke utvrdilo je jedinstvene stavove, te dalo podršku svim aktivnostima SDS u cilju daljeg dokazivanja istine o rezultatima opštih izbora, poručio je predsjednik SDS Vukota Govedarica nakon sjednice Predsjedništva SDS u Banjaluci.
 
„Sačekaćemo preliminarne rezultate CIK BiH i uložiti prigovore i žalbe. Tražimo prebrojavanje glasova sa osvrtom na veliki broj nevažećih glasačkih listića i utvrđivanje vjerodostojnosti originalnih listića, jer imamo dokaze da se radi o određenoj količini falsifikata, i to je glavni osnov izborne prevare“, rekao je Govedarica.
 
On je dodao da je Predsjedništvo SDS usaglašeno oko stava da će sve buduće aktivnosti biti definisane na sjednici Glavnog odbora stranke.
 
„Očigledno ulazimo u fazu neizvjesnosti oko prebrojavanja glasačkih listića, a uz pomoć grafološke analize lako je utvrditi sve sumnje u vezi sa proteklim izborima. Vjerujem da SDS ima dovoljno snage, da je politička organizacija koja će voditi računa o sopstvenom i interesu Republike Srpske“, istakao je predsjednik SDS, naglasivši da nije zadovoljan sa izbornim rezultatom, koji je SDS ostvarila na nivou za Narodnu skupštinu Srpske.
 
Govedarica je rekao da je svjestan svoje odgovornosti, te da će svoj izvještaj podnijeti pred članovima Glavnog odbora kada za to bude vrijeme.
 
„Bez rezervnog položaja sam ušao u ovo i neprihvatljivo je da vodim političku utakmicu sa rezervnim namjerama. U SDS nema različitih struja i odluke se donose većinom glasova ili zajedničkim stavovima“, zaključio je Govedarica.