Vrijednosti svetosavlja da budu podsticaj za sve :: Semberija INFO ::

 

Vrijednosti svetosavlja da budu podsticaj za sve


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je školsku slavu Svetog Savu i poželjela da djela i vrijednosti, koje je u školstvo utkao srpski prosvjetitelj, budu podsticaj za sve, naročito za mlade ljude.

- Učenicima, studentima, prosvjetnim radnicima, kao i svim zaposlenim u prosvjeti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Savindana, sa željom da u duhu Svetosavlja proslavite ovaj veliki praznik - navela je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala na želju da se, njegujući uspomenu na prvog srpskog arhiepiskopa, velikog prosvjetitelja i začetnika srpske prosvjete i školstva, očuva i njeguje svetosavska ideja, kao i bogata tradicija koju je Sveti Sava ostavio u nasljeđe, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

- Neka djela i vrijednosti, koje je u školstvo utkao srpski prosvjetitelj, budu podsticaj za sve nas, naročito za mlade ljude, da razvijajući sopstveno znanje, obrazovanje, kulturu i duhovnost doprinesu ličnom, a time i napretku našeg društva u cjelini - navedeno je u čestitki predsjednice Republike.

​RTRS / Info Bijeljina