KO JE NAJBOLjI GRADONAČELNIK U SRPSKOJ? - Radojičiću i Mićiću ubjedljivo najviše glasova :: Semberija INFO ::

 

KO JE NAJBOLjI GRADONAČELNIK U SRPSKOJ? - Radojičiću i Mićiću ubjedljivo najviše glasova


Na pitanje ko je najbolji gradonačelnik ili načelnik u Srpskoj, čak trećina anketiranih građana bila je bez odgovora, nakon čega slijede imena prvog čovjeka Banjaluke i Bijeljine.

Istraživanje stavova građana uradila je agencija “PRIME Communications” za potrebe vlastitih istraživačkih projekata, u decembru prošle godine. U istraživanju je, kako su saopštili, učestvovalo 1.000 ispitanika, a primjenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.

Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opšta populacija Republike Srpske, starija od 18 godina. Primjenjen je više-etapni stratifikovani slučajni uzorak, a moguća greška je, kako se navodi - plus, minus tri odsto.

Od 1.000 ispitanika, njih 36,8 odsto uopšte nije odgovorilo na pitanje: “Ko je najbolji gradonačelnik ili načelnik opštine u Srpskoj?”, nakon čega je najviše glasova dobio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić - 15,3 odsto.

Odmah iza njega slijedi gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa 14,3 odsto.

Ostali gradonačelnici i načelnici opština i gradova u Srpskoj se znatno manje spominju  i oni su dobili od 0,9 do 3,9 odsto glasova: Zoran Stevanović (Zvornik), Zoran Adžić (Gradiška), Mlađan Dragosavljević (Srbac), Darko Tomaš (Prnjavor), Boris Jerinić (Doboj), Milorad Simić (Derventa), Dušan Panić (Stanari), Milan Miličević (Teslić).

Ispitanici su samostalno odgovarali na otvoreno pitanje bez ponuđenih odgovora.

– Važno je napomenuti da su ispitanici imali mogućnost da spomenu ime bilo kojeg gradonačelnika/načelnika opštine ili grada u Republici Srpskoj bez obzira gdje žive. Takođe, važno je naglasiti da je uzorak u gradu Banjaluci bio veći za 60 ispitanika u odnosu na Bijeljinu - navodi se u saopštenju ove agencije.

Ovim istraživanjem je rukovodio dr Srđan Puhalo.

Zajednički sastanci

Gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine Igor Radojičič i Mićo Mićić tokom 2018. godine održali su tri sastanka, na kojima su razgovarali o zajedničkim temama i problemima građna koje treba rješavati. Kako su tada poručili, žele da dobre prakse prenesu iz jednog grada u drugi.

​Srpska info / Info Bijeljina