Portparol PDP-a Anja Petrović: Zaštitom prava Srba u zajedničkim institucijama štiti se i dostojanstvo Republike :: Semberija INFO ::

 

Portparol PDP-a Anja Petrović: Zaštitom prava Srba u zajedničkim institucijama štiti se i dostojanstvo Republike


„Više puta smo rekli i sada ponavljam – Srpska se brani u Sarajevu. Zaštitom prava Srba u zajedničkim institucijama štiti se i dostojanstvo Republike. Zato je loša poruka da treba sami da se izbore za svoja prava, zanemareni od političkih predstavnika Srpske koji vrše vlast zajedno sa onima koji im ta prava uskraćuju“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović povodom izjave Nikole Špirića vezano za zabranu praznovanja 9. januara zaposlenima u pojedinim BH institucijama.

Ona je dodala da je najlakše pozvati Srbe zaposlene u zajedničkim institucijama da krenu u često dugotrajne i neizvjesne sudske procese, što može i biti krajnje rješenje, ali zbog kojeg bi vrlo vjerovatno naišli na šikaniranja i odmazdu od strane nadređenih koji ne priznaju Dan Republike.

„Niko nema pravo da im brani da praznuju svoj Dan Republike, ali je isto tako dužnost predstavnika Republike Srpske koji su u vlasti na nivou BiH da te ljude zaštite umjesto što ih upućuju na sudove“, rekla je Petrović.

„Pozivamo gospodina Špirića da utiče prvo na predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju, ali i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te druge iz svoje političke opcije koji obavljaju neke od najznačajnijih funkcija u Sarajevu, da svojom političkom pozicijom zaštite prava Srba u zajedničkim institucijama“, rekla je Petrović, prenoseći stavove PDP-a.

pdp.rs.ba