PDP predao inicijativu za donošenje deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike Srpske :: Semberija INFO ::

 

PDP predao inicijativu za donošenje deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike Srpske


Predstavnici rukovodstva PDP predali su danas (11.2.2020.) Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za donošenje deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike Srpske kojom se ne dozvoljava povećanje stope PDV u BiH i traži smanjenje fiskalnih nameta u Srpskoj.

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je novinarima u Banjaluci da je cilj ovog strateškog dokumenta da fiskalna politika u Republici i njenim lokalnim zajednicama bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, taksama i svim drugim fiskalnim i parafiskalnim nametima u regionu.

– To je jedini način da otvorimo novi prostor za investicije, privredna ulaganja, razvoj i nova radna mjesta. Cilj je da Srpska bude mjesto u kome vrijedi živjeti i gdje svako može ostvariti poslovnu korist, ali i korist za Republiku – rekao je Borenović i dodao da administracija u Srpskoj mora biti moderna, racionalna, brza, efikasna i ekonomična.

Borenović je istakao da je PDP protiv bilo kakvog povećanja stope PDV-a u BiH i akciza na gorivo i naftne derivate, te da traže da, kako je istakao, Narodna skupština obaveže predstavnike Srpske u zajedničkim institucijama da se ponašaju u skladu sa pomenutim stavom.

On je izrazio očekivanje da će Narodna skupština ovu inicijativu podržati i ocijeniti je opravdanom i korisnom, nakon čega bi se za taj dokument tražila podrška građana u opštinama i gradovima Srpske.

Borenović je pomenutu inicijativu predao zajedno sa potpredsjednicima PDP-a Jelenom Trivić i Igorom Crnatkom, poslanikom te stranke Draškom Stanivukovićem i generalnim sekretarom PDP-a Milkom Grmušom.

DEKLARACIJU POGLEDAJTE KLIKOM – OVDJE –