PDP - Peticija protiv najavljenih novih nameta građanima :: Semberija INFO ::

 

PDP - Peticija protiv najavljenih novih nameta građanima


Partija demokratskog progresa pokrenula je potpisivanje peticije protiv najavljenih novih nameta građanima i najava o povećanju stope PDV-a, na bazi Deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike koju će PDP uputiti u proceduru u NSRS.
 
Cilj deklaracije i peticije je donošenje nove strategije privrednog razvoja Republike Srpske koja treba da bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, taksama i drugim nametima u regionu.


 
PDP smatra da visoki nameti i komplikovane procedure kakve imamo trenutno samo odmažu privrednicima da zarađuju, privređuju i na taj način se usporava cjelokupna privredna aktivnost. Smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta je jedini način da se otvori novi prostor za investicije, privredna ulaganja, razvoj i nova radna mjesta.
 
Deklaracijom koju će PDP uputiti u NSRS parlament Srpske bi obavezao sve predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da svim političkim sredstvima, u skladu sa ustavom i zakonima, spriječe povećanje stope poreza na dodatnu vrijednost, kao i akciza na gorivo i naftne prerađevine.
 
Peticija se može potpisati narednih sedam dana na Trgu Krajine u Banjaluci od 10 do 13 časova i od 15 do 18 časova, a potpisaće je i rukovodstvo Partije demokratskog progresa.
 
Informativna služba PDP-a