Šarović upozorava: Ekonomska propast je na vidiku :: Semberija INFO ::

 

Šarović upozorava: Ekonomska propast je na vidiku


„Ekonomska propast je na vidiku jer ovaj i ovakav Savjet ministara BiH nema perspektivu“, izjavio je danas predsjednik SDS-a i poslanik u PS BIH Mirko Šarović.
 
„Tokom dosadašnjeg rada Savjeta ministara BiH dobili smo jedno veliko - ništa. U dva mjeseca održane su svega dvije, tri sjednice a porođenja radi, u istom periodu, za vrijeme mandata prethodnog Savjeta ministara BiH, održano je 12 sjednica sa konkretnim i bitnim odlukama. Tako je u prošlom mandatu za dva mjeseca usvojena i Reformska agenda koja je kasnije u značajnoj mjeri realizovana i za ista ta dva mjeseca usvojen je budžet i jasan plan rada. Danas nemate ni budžet ni plan rada, a istovremeno svi ekonomski parametri bilježe pad“, ističe Šarović.
 
Šarović je naveo i drastične pokazatelje proizvodnje i izvoza mesa koja je u njegovom mandatu porasla za čak 70% . Upozorio je da se zadnjih mjeseci posebno bilježi loš trend ekonomske saradnje sa Turskom, te da prijeti opasnost da zbog malverzacija bude zaustvaljen izvoz na kome se prethodno dugo i strpljivo radilo.
 
„Neodgovorno je u ovaj posao uvoditi kompanije koje su zbog malverzacija i slanja u Tursku zdravstveno neispravnog mesa bili predmet istraga i skidanja sa liste izvoznika. Treba do kraja sprovesti istragu da li se na štetu domaćih proizvođača uvoze jeftinija živa goveda i meso od njih šalje u Tursku kao domaće.“, ističe Šarović.
 
On dodaje da postoje ozbiljne sumnje u malverzacije i da je vrijeme da se to ispita kako bi se spasila domaća proizvodnja.
 
„Domaći proizvođači ne smiju plaćati visoku cijenu zbog onih  koji u ovom poslu vide isključivo svoj interes“, upozorio je Šarović.
                                                                        
SDS - Sektor za politiku i medije