MILIČEVIĆ: POROZNE GRANICE PREDSTAVLjAJU PROBLEM :: Semberija INFO ::

 

MILIČEVIĆ: POROZNE GRANICE PREDSTAVLjAJU PROBLEM


„Granice su porozne i nije još došlo do zatvaranja granica iako se o tome stalno govori i najavljuje. Znam da su za to potrebne značajne pripreme ali je to već sada postalo hitno. U posljednja 24 časa u lokalnu epidemiološku službu Doma zdravlja u Teslić javilo 110 lica koja su došla iz zemalja okruženja, od Italije pa nadalje.“ - istakao je načelnik Teslića i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Milićević u obraćanju novinarima.
 
Miličević je naveo naveo je da u Tesliću još nije evidentirana nijedna osoba pozitivna na virus korona, zahvaljujući preduzetim mjerama nadležnih institucija, ali i disciplini velikog broja građana.
 
„Dok se ne zatvore granice i ne naprave karantinska naselja ovaj problem imaćemo u kontinuitetu jer nije malo 110 ljudi za 24 sata da dođe u Teslić“  – rekao je Milićević.
 
On je rekao da je na današnjoj sjednici Tima za praćenje epidemiološke situacije odlučeno da se putem javnog proglasa pozovu mladi zdravi sugrađani da se telefonski jave lokalnom Crvenom krstu radi volonterskog rada – snabdijevanja hranom, lijekovima i drugim potrepštinama za sugrađane starije od 65 godina, koji nisu u mogućnosti da to sami obezbijede.
 
„Dezinfekcija javnih objekta i površina u Tesliću teče odlično. Aktivnost se radi i danas i nastavljaće se svih narednih dan i obnavljaće se u svim ustanovima i javnim prostorima svakih 7 dana a trenutno na raspolaganju imamo dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava“ – kazao je Miličević.
 
On je najavio da će danas biti objavljeni telefonski brojevi policije, inspekcije i Doma zdravlja na koji građani mogu da prijave svaku sumnju da je došlo do povećanja cijena.
 
Miličević je apelovao da se građani uzdrže od lažnih dojava i informacija, kojih je u zadnja 24 časa bilo tri, s obzirom na to da nadležne službe moraju da intervenišu, a ukoliko je riječ o takvoj dojavi, gube dragocjeno vrijeme.
 
„Vrtići u Tesliću rade sa manjim kapacitetom. U pet privatnih i jednom javnom boravi oko 60 djece. To je mali procenat koji nije problematičan“ – ocijenio je Miličević.

(SDS RS)