PREDSJEDNIK PDP-A BRANISLAV BORENOVIĆ UPUTIO JE VJERNICIMA I SVEŠTENSTVU SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ČESTITKU POVODOM NASTUPAJUĆEG VASKRSA :: Semberija INFO ::

 

PREDSJEDNIK PDP-A BRANISLAV BORENOVIĆ UPUTIO JE VJERNICIMA I SVEŠTENSTVU SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ČESTITKU POVODOM NASTUPAJUĆEG VASKRSA


U čestitki se navodi da ove godine najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, proslavljamo u nešto drugačijoj atmosferi i okolnostima nego što smo navikli i da mogi neće biti u mogućnosti da toga dana vide svoje najbliže, članove porodice, svoje prijatelje i mnoge ljude koje vole.
 
„Ali naš narod je u svojoj istoriji pokazao da ima nadljudsku snagu, da se mnogo puta i u mnogo težim okolnostima vraćao iz teških situacija i zadržao svoj ponos, veliko srce i hrabrost. Zato, budimo takvi i sada. Budimo snažni, solidarni, pokazujmo brigu za bližnje, za nemoćne, pomozimo slabijem, ne dajmo jačem da se uzvisi u gordosti. Sada moramo biti jedno i jednaki. Uz najbolje želje da svi vi i vaši najmiliji budete dobro, da budete zdravi, čestitam vam najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse“, poručio je Borenović.

​(PDP)