Poreska uprava Republike Srpske: Podnosite zahtjeve kako bi što prije isplatili preostali dio plata za april :: Semberija INFO ::

 

Poreska uprava Republike Srpske: Podnosite zahtjeve kako bi što prije isplatili preostali dio plata za april


Poziv Poreske uprave RS poreskim obveznicima pogođenim mjerama zbog pandemije korona virusa

Podnosit
e zahtjeve kako bi što prije
isplatili preostali dio plata za april
 
Poreska uprava RS poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti ili koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije virusa korona, da u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave korona virusa podnose Poreskoj upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate i uplatu pripadajućih doprinosa za april 2020. godine, kako bi što prije bio isplaćen preostali dio plata za april.

Rok za podnošenje te pisane izjave sa zahtjevom je 10. juni, ali Poreska uprava RS apeluje na poreske obveznike koji ispunjavaju uslove da tu izjavu sa zahtjevom dostave što prije, kako bi zahtjevi bili obrađeni u što skorijem roku i kako bi se iz sredstava Fonda solidarnosti za obnovu RS što prije moglo početi sa isplatom najniže plate i uplatom pripadajućih doprinosa za april 2020. zaposlenim kod poreskih obveznika koji ispunjavaju uslove propisane tom Uredbom.

Podsjećamo poreske obveznike da Pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate, Spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti i koji su prestali sa radom i Uputstvo za popunjavanje izjave sa zahtjevom, te ostale informacije mogu pronaći na našoj internet stranici www.poreskaupravars.org, u sekciji Info Covid-19.