Dodik: Navodi o prisluškivanju su performans, niko to ne saopštava javno :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Navodi o prisluškivanju su performans, niko to ne saopštava javno


BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD- a Milorad Dodik rekao je da je ono što je rekao sinoć na sjednici Narodne skupštine u vezi sa prisluškivanjem bio performans.

- Naravno da je to bio dio odnosa u samoj Skupštini. I onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno.To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performans ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanje - rekao je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je u Narodnoj skupštini da niko ne prisluškuje poslanike opozicije nakon što su lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović te poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković najavili krivične prijave protiv njega i srpskog člana Predsjedništva BiH i SNSD-a Milorada Dodika zbog prisluškivanja.

- Nikoga ko nije kriminalac, terorista ne prisluškujemo, a pogotovo ne narodne poslanike - istakao je Lukač i dodao da je to što je Dodik juče u Narodnoj skupštini rekao rekao da se opozicija prisluškuje ''politička igra i politička loptica koju je Dodik bacio opozicionim poslanicima."

 Lukač je danas u Narodnoj skupštini rekao i da se u MUP-u tehnika koristi u skladu sa zakonom.

Lukač je istakao da MUP tehniku ne koristi protivzakonito i bez tužilačke i sudske odluke.

- Ona se koristi u skladu sa zakonom i za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma. Nema potrebe da neko dođe pod balkon sa kombijem i tehnikom da bi snimao, jer se ne može snimati kroz zidove - rekao je Lukač u parlamentu u replici poslaniku PDP-a Perici Bundalu koji je rekao da je bijeli kombi 25. i 27. decembra prošle godine bio pred zgradom Predsjedništva PDP-a, te ispod njegovog stana.

On kaže da su smiješni navodi Bundala da mu je neko došao pod balkon da bi ga snimao i da to sigurno nije niko iz MUP-a.

- Vi ste, Bundalo, bili ministar unutrašnjih poslova i sigurno je da ste bili informisani kako se koristi tehnika u MUP-u. Za priču morate imati dokaz, a spreman sam i stojim na raspolaganju da riješimo sve dileme. Zašto niste pozvali policiju ako smatrate da vas neko ugrožava i pozivam poslanike da prijave policiji ako sumnjaju na bilo šta - rekao je Lukač.

Bundalo je rekao da je bijeli kombi 25. i 27. decembra bio pred zgradom Predsjedništva PDP-a, te ispod njegovog stana i upitao šta se radilo.

- Imam snimke, čak i video snimke, a o ovom prvi put javno govorim - naveo je Bundalo.

Glas Srpske