TULEKOVIĆ: GROBNA POLjA I MASOVNE GROBNICE DOKAZ USTAŠKOG GENOCIDA :: Semberija INFO ::

 

TULEKOVIĆ: GROBNA POLjA I MASOVNE GROBNICE DOKAZ USTAŠKOG GENOCIDA


Foto: RTRS
Donja Gradina je sa svojih devet grobnih polja i 105 masovnih grobnica najupečatljiviji dokaz ustaškog zločina genocida, izjavila je danas direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Tanja Tuleković.

 - Naš rad zasniva se na istraživanju i prezentaciji istorijskih činjenica koje su evidentno izazavale nezadovoljstvo kod onih koji negiraju taj zločin - rekla je Tulekovićeva Srni, povodom informacije da su administratori Fejsbuka blokirali stranicu Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" na ovoj društvenoj mreži.

U obrazloženju administratora Fejsbuka navedeno je da objave koje su se nalazile na toj stranici šire govor mržnje i vjersku netrpeljivost.

- Administratoru naše Fejsbuk stranice Marku Jankoviću, koji je zaposlen u ustanovi, izbrisan je profil sa obrazloženjem da objave koje su se nalazile na našoj `Fejsbuk` stranici šire govor mržnje, vjersku netrpeljivost i ne pridržavaju se pravila Fejsbuk zajednice - navodi se na veb-stranici "Spomen-područja Donja Gradina".
Fejsbuk stranica Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" pokrenuta je 12. maja s ciljem da se javnosti približi rad ustanove.

Iz ove ustanove ističu da su prilikom pokretanja Fejsbuk stranice morali iz opisa izbaciti termin "ustaški zločin" da bi mogli registrovati stranicu.

- Kada smo 26. maja objavili tekst pod naslovom `Logorisanje i pljačka Srba iz Bosanske i Hrvatske Dubice maja 1942. godine`, 1. juna nam je blokirana stranica na 30 dana sa obrazloženjem da kršimo pravila Fejsbuk zajednice - podsjeća se u saopštenju.

Nakon žalbe, istog dana su dobili izvinjenje, uz obrazloženje da je napravljena greška.

- Sljedećeg dana, za istu objavu, dobili smo novu blokadu od 30 dana, na koju smo se opet žalili i dobili ponovo izvinjenje uz isto obrazloženje. U srijedu, 3. juna, za istu objavu i uz isto obrazloženje izbrisan je Fejsbuk profil administratora `Fejsbuk` stranice Marka Jankovića, čime je onemogućena dalja administracija nad `fejsbuk` stranicom Javne ustanove `Spomen-područje Donja Gradina` - navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da im je trenutno onemogućen pristup Fejsbuk stranici, iz Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" napominju da su u narednom periodu dostupni putem službene interent stranice www.jusp-donjagradina.org

(SRNA)